Sivut

torstai 24. helmikuuta 2011

Salaa ostoksilla - osa II

Kait sitä täytyy myöntää taas kerran, että kävin salaa ostoksilla vaikkei mitään pitänyt edes ostaa ensi alkuunsakaan :) Mutta ensikesän kaikkia juhlia ajatellen en voinut jättää tätä ihanaa paria kenkiä kaupan hyllylle. Aivan ihanan romanttiset ja oikean kokoisetkin vielä (lue rivien välistä "isot jalat")! Mitä pidätte? :)

I think I have to admit again that I went shopping secretly and I was not supposed to buy anything at all in the first place. But when I saw this pair of shoes in a shop I couldn't bare to leave them behind. And I really have all kind of different parties coming next summer :) What you think, quite romantic, ha? And they were the perfect fit ( as my shoe size is quite big )...


Mielessä pyörii kaikkea uuttaa ja muutoksen tuulet puhaltelevat :) Saa nähdä saako Blogikin uuden ilmeen kevään mittaan. Hyisen purevia pakkasterveisiä kaikille täältä länsirannalta!

I have all kinds of new ideas puzzling in my mind and I think it will soon be a time for some changes :) Maybe the outlook of this blog might have it's own portion too, but let give the spring bring the news :) Freezing wishes to all of you from the west coast of the Finland!

perjantai 18. helmikuuta 2011

Granaattiomenan ja vadelman tuoksuja...

Vihdoin viikonloppu!! (sanoo ihminen joka on ollut tasan 2 päivää töissä!) Mutta tälleen vähän voipilaana kaikki vapaa päivät on kuin kultaa :)

Finally the weeekend!! ( although I haven't been at work more than 2 days this week) But the flu hasn't gone yet and all the days that I can use for resting is a big bonus at the moment..

Jotain pientä kivaa kuitenkin päätin ostaa kotiin vähän kuin viikonlopun piristykseksi ja Body Shopista kassiin jäikin ihana Graaaittiomenalle ja vadelmalle tuoksuja "tuoksuvesi". Olen jo hetken miettinyt mistä saisin kylpyhuoneen puolelle jotain kivaa tuoksua ja Body Shopin näyteikkuna kertoi minulle vastauksen :) Tässä alla tuo hyvälle tuoksuva "tuoksuvesi".

As the weekend started I felt like I wanted to buy something for the house and I found that something from the Body Shop. I have been planning to buy some fragnance to our bathroom but didn't quite knew what I was looking for. I found the answer from the window of the Body shop. Here below is the picture of the Grenade & Rasberry fragnance bottle.


Pullon kaulalle sidoin lahjanauhaa väliaikaisesti, mutta tuolta "Raymond" blogista sain idean jonka saatan toteuttaa tuonnempana. Siitä lisää sitten kun se valmistuu :)

I added some decoration to the bottle, but I had an idea from the "Raymond's" blog that I might to try for this bottle. But will come back to that later :)


Tässä alla toinen kuva kasasta ruusunlehtiä, jotka sain syntymäpäivälahjaksi ja isoäitini minulle maalaama posliinitaulu :) Taulu on mielestäni aivan ihana ja ruusunlehdet tuoksuvat tosi hyville.

Here below is the rose petals from the roses I got for my birthday and behind you can see the porcelain painting that my grandmother has painted for me 1982, just before she slept away. I really like that painting and the rose petals smells wonderful. :)


Ulkona möllöttää täysikuu ja todella isona. Koitin turhaan muutaman kerran ottaa kuvaa siitä mutta valotus ei riittänyt sitten millään ja kaikista kuvista tuli ihan heilahtaneita. Kärsivällisyys taas ei ollut huipussaan, pakkasta kun ulkona on reippaasti se  -20 astetta :)

It's full moon at the moment and it is REALLY big. I tried to take some pictures of it, but the light exposure was really bad and all the pictures looked blurry. I didn't also have so good patience to try more as the weather is so cold as it is now,  -20 degrees :)


Hyvää viikonloppua kaikille! Everyone, have a great weekend!

tiistai 15. helmikuuta 2011

Kudottu norjalaiskuvioinen pipo

Tässä sairastellessä kun ei ole ollut virtaa oikein mihinkään, päätin kutoa viikkoja sitten aloittamani norjalaiskuvioisen pipon loppuun. Tästä piposta piti alunperin tulla sellainen "mösä" joka on takaa tosi löysä (valuu ns. niskaan päin). Valittavana oli kaksi leveyttä, 14 kuviota vierekkäin tai 15 kuviota vierekkäin, ja valitsin tuon 14 kuviota. Toinen virhe tuli siinä kun puikkoja olisi tarvinnut vaihtaa isompaan otsaresorin tekemisen jälkeen ja unohdin sen kokonaan :) Ja koska käsialani on aika tiukka, niin löysästä mösästä tuli tavallinen pipo :)

While suffering of the flu and having no energy to do anything, I decided to finish the norwegian beanie that I had started to do weeks ago. This beanie was supposed to look more like "very loose beanie" but coulpe of things affected that now it's just a normal beanie :) First, I had to decide if I do the beanie with 14 sets of pattern or 15 sets, and I decided to do 14 sets. Then second, I forgot to change my knitting sticks to bigger size after I had finished the headband. And as my "handwriting" is quite tight the loosen beanie became just a normal beanie :)

Täältä lankaklubin sivuilta löytyy ilmainen ohje Kuviollinen Baskeri
Here is the link for the free pattern...

Ja tässä alla kuva mösästä josta tuli pipo :) And here is the finished beanie... :)

maanantai 14. helmikuuta 2011

Hyvää Ystävänpäivää Kaikille!

Oikein kivaa ystävänpäivää kaikille! Mieheni ostama syntymäpäivälahja tupsahti sopivasti vähän  myöhässä ystävänpäivän aamuna postilaatikkoon :) Sain siitä vahvistusta Feng Shui -kirjakokoelmaani. Tämä uusi kirja (Fengshui-aapinen) varmasti lisää ymmärrystä hyvistä energiavirtauksista :) En malta odottaa, että pääsen lukamaan sitä lisää..


Jotain pientä muutosta tein jo edellisen kirjan mukaan ja tässä alla on pieni kuva siitä. Tämä Kaakkoisnurkkaus kuvastaa vaurautta ja menestystä ja siellä pitäisi olla jotain vihreää, kukkia - joko eläviä tai muovisia, vesi-elementtejä ja pieni valo joka tuo valoa tuohon nurkkaukseen. Kuvasta näkee nopeasti, että pidän aika paljon vihreän eri sävyistä ja puusta :) Valotus ei oikein onnistunut hyvin, mutta eikö siitä saa jonkinlaisen kuva kuitenkin.

Tuo metallinen pöytälamppu lojui lattialla muuton jäljiltä ja ostin siihen 5 wattisen energiansäästölampun ja nyt se luo tunnelmaa omassa nurkkauksessaan pienellä keittiön pöydällä (Feng shuin mukaan saa kuulemma olla päällä vaikka koko ajan). Vesi- ja kasvielementtit nurkkauksesta jo löytyi itsellään, koska aikaisemmin jo olen ostanut sinne nuo bambu-versot läpinäkyviin vesikulhoihin. Nuo tummat muovikukat saatan vielä vaihtaa vähän värikkäämpii, että nurkkaukseen saa myös vähän väriä.


Makuuhuoneen puolelle on myös tullut jo pieniä muutoksia, mutta niistä vähän myöhemmin :) Nyt petiin ja peiton alle parantelemaan flunssaista oloa! Taidan ottaa uuden kirjan mukaan :)

torstai 10. helmikuuta 2011

"Miljoona, miljoona, miljoona ruusua..."


Nämä ihanat samettiset ruusut tupsahtivat yllätyksenä keskelle työpäivääni. Kukkien tuoja sattui tuomaan kukat suoraan minulle ja sanoi, että tässä olisi kukkatoimitus "minun nimi" ja olin ihan äimänä, että mitä ihmettä. :) Sisältä löytyivät nämä tumman-samettisen punaiset ruusut ja pieni ihana mieheni kirjoittama kortti. Sydän meinasi pakahtua siihen paikkaan!! Yksi lisävuosi ikään ei tuntunut enää yhtään niin pahalle :) Ja voitte kuvitella millaisen hälyn se sai aikaan naiskolleegoideni parissa :)

Kotona nämä ruusut pääsivät aitiopaikalle valoisan ikkunan ääreen, Feng shuin mukaan rakkauden ja intohimon nurkkaukseen :) Aivan ihana yllätys!

tiistai 8. helmikuuta 2011

Koulujuttuja :)

Olipas pakko tulla tänne vähän tuulettamaan ajatuksiaan. Jossain aiemmassa postauksessa olen kertonut opiskelevani avoimen yliopiston kautta psykologiaa ja juuri hetki sitten aloitin kolmannen kurssin tästä perusopintojen kokonaisuudesta. Tämä kurssi, jota nyt käyn läpi, koskee kognitiivista psykologiaa ja se käsittää ihmisen eri tapoja ymmärtää maailmaa ympärillään. Tähän kuuluu tarkkaavaisuus, aistihavainnot, oppiminen, muistitoiminnot, kieli, ongelmanratkaisutaidot, järkeistäminen sekä ajattelu.


Omaksi harmikseni kurssikirjat ovat englannin kielisiä ja ensimmäisen kirjan kaksi ensimmäistä lukua ovat olleet melkoista biologista hebreaa eri alueista avoissa ja monimutkaisia ammatisanoja joita ei meinaa löytää sanakirjoista :) Apuna on siis ollut tällä tahmaisella alkutaipaleella suomen sivistyssanakirja sekä netissä oleva Wikipedia..

Jotain positiivista kuitenkin tässä opiskelussa on ollut ja kannustimet on löytyneet jo työstetyistä kursseista. Ensimmäisestä kurssista, joka käsitteli ihmisen psykologiaan kokonaisuudessaan (eri kehitystehtäviä vauvasta vaariin), sain arvosanaksi 4 (asteikolla 1-5). Toisesta kurssista, josta en uskonut pääseväni ensi yrittämällä edes läpi ja joka koski ainoastaan psykologisia tutkimusmenetelmiä, sain palautuspostissa heti arvosanan 5 ja kehut päälle kriittisestä tavastani kirjoittaa :) Eli uskon, että tämän hetkinen aihekin minulle aikeaa kunhan pääsen lukemaan asiasta myös muista kirjoista.

Helppoahan tällainen akateeminen opiskelu ei ole kokopäiväisen työn ohella.. Parhaimpana iltana saan luettua 40 sivua, mutta kuten eilen sanakirjat sylissä, sain luettua illassa vain 20 sivua. Tämän kurssin kirjojen yhteissivumäärä lähenee kuitenkin jo sitä 800 sivua. Nopealla laskutoimituksella voi siis ymmärtää miksi opiskelu työn ohessa on hieman hitaampaa :)

Viime kesän alussahan kävin myös Jyväskylän yliopiston pääsykokeissa psykologian opintoihin, mutta sain ensi yrittämällä pisteitä 33 ja 39 pistettä olisi tarvinnut päästäkseen seuraavaan soveltuvuus kokeeseen. Nyt olen puntaroinut mielessäni tämän kesän pääsykokeita ja josko yrittäisin uudelleen, mutta lupasin itselleni, että katson missä mennään sitten kun olen saanut nämä viimeiset 3 kurssia pois alta... lähinnä siis, että kerkeänkö enää lukemaan pääsykokeisiin, ne kun vaativat myös melkoista päntäämistä ja miljoonien eri asioiden muistamista :)

Mutta nyt palaan ehkä hetkiseksi vielä koulukirjojen ääreen ja ensi kerralla ehkä sitten vähän lisää sisustusjuttuja tai käsityöjuttuja tai kokkailuja tai jotain muuta kivaa :) Ensi kertaan siis!