Sivut

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Barcelona 2. Päivä


Tässä ylhäällä tavallinen aamiainen jonka otimme joka aamu lempikahvilastamme; cappuccino, tuoremehut, vetet ja täytetyt uunituoreet patongit. Voi että kun oli hyvää!! Ja ihana rauhallinen aloitus aamulle.
___________________

Here above you see the regular breakfast we had every morning in our favorite cafe; cappuccino, fresh juices, waters and fresh filled baguettes. I can't tell enough how great start that peaceful beakfast moment was for the day.


Aamiaisen jälkeen päätimme lähteä tutustumaan siihen isompaan itse Ramblaan joka halkoo Barcelonan keskustan. Ajoimme taksilla ramblan päähän ja aloitimme kävelyn toiseen päähän. Katu oli täynnä kahviloita, matkamuistojen myyjiä sekä katutaiteilijoita. Yksi koju myi ihan mielettömiä maalauksia ja nämä taulut jäivät kummittelemaan mieleen tuleviksi päiviksi :)

Ramblan päässä istuuduimme katukahvilaan ja päätimme ottaa kahvit ja limut, koska ilma oli niin paahtavan lämmin. Pikku ramblan kahvilassahan kerroin kahvin ja virvokkeiden maksavan noin 7 eur kahdelta ihmiseltä, no isolla ramblalla oli tosiaankin sitten myös isommat hinnat ja maksoimme samanlaisesta satsista 9 eur per pää, eli yhteensä 18 eur :) :) Kyllä nauratti, mutta hankala tietää etukäteen kun hintoja ei ole esillä missään... Joten vinkkinä kaikille, kaihtakaa Ramblan kiskurihintaisia kahviloita, vaikka täytyy myöntää, että kahvi oli aika hyvää :)
____________________

After the breakfast we decided to take a taxi to the city centre to see " the Rambla". The promenade was full of vendors, souvenier shops, street artist and couple of stalt with amazing paintings, which actually remained hounting in my mind for couple of next days :)

In the end of the big rambla we sat down to have coffees in one of it's street cafes and as I told you earlier, near our hotel the coffees and soft drinks cost 7 eur all together, but the bigger rambla sure had also bigger prices as the same portion of coffees and soft drinks cost us now 9 eur per person!! What an robery :) So take my advice and stay away from the over priced cafe's of the Ramla in the city centre. Although I have to admit that coffee was bretty damn good :)


Ylihinnoiteltuja kahveja siemaillessamme tarkastelimme karttaa ja mietimme seuraavaa siirtoa, koska olimme oikeasti odottaneet tuon kuuluisan kävelykadun olevan pitempi/isompi joten aikaa oli runsaasti tuhlattavana ylimääräiseen kohteeseen. Vaikka emme oikeasti olleet suunnitelleetkaan suuremmin mitään tälle päivälle. Mieheni kun on kuitenkin suuri espanjan liigan seuraaja, tai siis hyvin, hyvin, hyvin paneutunut espanjan jalkapalloon niin päätimme vierailla Camp Nou:n stadionilla joka on FC Barcelonan kotistadioni. ( oikaiskaa jos kerron jotain väärää tietoa). Sisäänpääsy maksoi 17,50 eur/hlö ja oli taas kerran jokaisen pennin veroinen. Varsinkin alhaalla vaihtopenkkien edessä tuli ihan huikea olo, kun tajusi että tuossa ne TV:stä tutut pelaajat oikeasti istuvat kun heillä on kotipeli... aika hurjaa. Ja sisällä oli paljon historiaa seuran alkuvaiheista ja vanhoja säilytettyjä nahkapalloja ja hassuja pelikenkiä sekä vaatteita.. Kyllä kannatti käydä. Tosin mieheni on isompi Real Madrid fani, joten fani kaupasta ei ostettu mitään :)
_____________

After the over priced coffees we took a taxi to the Camp Nou the home stadium of FC Barcelona. This was mainly because my partner is a huge fan of spanish league. The entrance fee was 17,50 eur/person but it was forth for every penny. There was also lots of history and different kind of football stuff to discover. But we passed the fun club shops as my partner is really the fan of Real Madrid :)


Camp Nou:lta otimme taxin hotelliin, koska päätimme vähän levähtää. Päivää oli kuitenkin hurjasti vielä jäljellä, joten hotellissa suunnittelimme vielä yhden lyhykäisen iltavisiitin keskustan kupeessa olevaan akvaariumiin, vai mitä se nyt suomeksi on :) Matkalla sinne kävelimme venesataman ohi ja tämä venesatama olikin vähän suurempi kuin suomen pikku-venesatamat :) Veneitä oli siis silmän kantamattomiin!
_____________

From Camp Nou we took a taxi back to the hotel as we wanted to rest for a bit. But as there was quite plenty of time left for the day, we decided to make a short visit to town's aquarium. While walking there we passed the harbour and as you can see, there was more than too many boat around. :)

Akvaariumin edessä oli aivan liian houkuttelevan näköinen jäätelöbaari ohitettavaksi, joten päätimme istahtaa ja nauttia annokset jäätelöä ennen sisään menoa :)
_____________

There was a ice-cream bar in front ot the aquarium's entrance and we couldn't resist to try it's meny :)


Sisäänpääsy akvaariumiin oli taas sen 17,50 eur/hlö. Ja täytyy sanoa, että se oli vähän pienoinen pettymys, koska Bangkokin vastaava oli melko paljon isompi ja siellä oli paljon erikoisempia otuksia, mutta Hai-tankki oli täällä ehdottomasti parempi! Ja saimmekin pari tosi hyvää kuvaa ohi uivista haista. itse en kuitenkaan ymmärrä miten joku haluaa mennä uiskentelemaan noiden otusten kanssa vapaaehtoisesti, sen verran pelottavan näköisiä olivat :) Tässä alla muutama kuva akvaariumin asukeista.
_____________

The entrance fee was again 17,50 eur/person and have to say that we were little bit dissappointed as the Aquarium in Bangkok was far more bigger and have a bigger rance of unusual creatures for us. BUT I have to admit that the shark tank was better than in Bangkok and that's why we got couple of really good pictures of them. I just don't understant the people who wanna swim with these sharks as they really look scary! :) Here is couple of pictures of the animals inside.

Päivän päätteeksi kävimme taas tutulle pikku ramblallemme ja nautimme maukkaat pitsat jo kantapaikaksi leimautuneessa katukahvilassa.
_____________

The day ended as the previous one having our dinner in our favourite cafe having some very tasty pizza's.

4 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Hyvältä on näyttänyt teidän aamun aloitus.
Tykkäisin itsekin istuskella kahvilassa katsomassa ihmisten ohikulkua ja viettää ns. päivää. No Porin reissulla käytiinkin kahviloissa ja meren rannassa syömässä, oli ihan olo kuin ulkomailla, hih.

Alin kuva tuollaisesta "hörselöstä" on tosi hyvä, siitä tulisi hyvä taulu mustavalkoisena.

Tulkaahan juomaan smoothieta.

Piitis kirjoitti...

Raikkaan näköinen aamiainen ja nami jätskiä!!!
Barcelonassa olen käynyt kerran, tykkäsin kovasti kaupungista. Ehkä joskus pääsen uudestaan.
Minua miellytti se rento fiilis mikä siellä oli.
Ihania kuvia ja varsinkin merieläintenkuvat ovat kuin tauluja.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kuvia :)

Kyllä sitä ittekkin mieluusti nauttis tuollaisia aamiaisia. Ja mieluiten tietenkin jossain kaukana.. Näiden helteiden aikana ei viitti sanoa että lämpöisessä, mutta syksyllä taas :)

Aurinkoista kesän jatkoa!

-Minna-

Reeban kirjoitti...

Kieltämättä kyllä jäi kaipaamaan noita valmiita ruokapöytiä, kun ei tarvinnut itse tehdä muuta kuin tilata ja maksaa ruoat. :) Ja tietenkin se heidän oma terassi tunnelma, lehtien luku kahvin juonnin ohessa ynm.. Huokaus, haikein mielin muistelen :)

Sen verran kiva kaupunki oli että voisin hyvin mennä käymään siellä uudelleenkin, ja tosiaan suosittelen tuota Poblenou:n aluetta, koska siellä oli ainakin vielä aidompi espanjalainen tunnelma kuin kaupungin turistihälinässä :)

Koitan laittaa loppumatkan jutut viikonlopun aikana myös niin pääsee sitten taas muitakin kesätouhuja kirjoittelemaan tänne :)

Kivoja kesänjatkoja toivotellen kaikille tasapuolisesti!!