Sivut

lauantai 18. joulukuuta 2010

Hyvää Joulun odotusta!

Jos kaipaatte viime hetken joululahja vinkkejä, niin tässä yksi. Ei kovin vaikea tekoinen, mutta vienee toki muutaman tunnin tehdä... Tämän ihanan lumihiutaleen ohjeen löysin tämän talven Novitasta. Ostin vain valkoista virkkaulankaa ja virkkuukoukun kokoa 1,5. Kovetin hiutaleen lopuksi laimennetulla liimalla. Kysykää toki ohjetta, jos ette saa käsiinne tuota Novitaa.


Sain tilaisuuden maistaa glögiviiniä jo aikaisemmin ja sainkin siitä idean joululahjaksi. Kylmänä nautittuna juoma oli hyvin maukasta ja glöginmaku oli omasta mielestäni saatu onnistuneesti juomaan mukaan, tosin muutaman viikon takaisessa Iltalehden arvostelussa tämä juoma sai melko kehnot arvostelut. Tällaiselle tavalliselle tallaajalle se kyllä maistui ja hyvinkin :)


Tänään alkoi vihdoin Vietnamin matkamme ( juuri vaasan kentällä ja kello on 06.05 ) ja matkaamme voi seurata tuossa vasemmalla olevasta " Pala Vietnamia" blogista. Pitäkää peukkuja ja nauttikaa sohvamatkustelusta meidän matkatarinoiden seurassa... :)

Olen tehnyt aikaisemmin aina jouluksi joulurunon, viime joulua lukuunottamatta... ja sellainen kumpusi ajatuksiini uudelleen taas tänä jouluna. Mietin itsekseni yksinäisiä vanhuksia ja heidän joulutunnelmiaan ja siitähän se ajatus sitten lähti..

Unia Joulusta

Yksi mummo,
monta huolta,
muistaa ei meinaa hän enää joulun iloista puolta.

Yksin istuu,
lapsiaan vartoo,
katselee hiljaa kun ihmiset ulkona lumessa tarpoo.

Kätensä ristii,
ja silmänsä sulkee,
Muistoissaan kauas lapsuuteensa kulkee.

Lämmin hymy,
ja rakas muisto,
höyryävä mehu sekä iloisten äänten täyttämä luistelupuisto.

Uneen vaipuu,
huolia vailla,
ulkona lumihiutaleet leijuvat alas kevyiden höyhenten lailla.


Hyvää Joulua Kaikille!

5 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Kyllä glögi maistui meillekin, kiitos vain. Tähti roikkuu keittiön ikkunassa muistuttamassa reissaajia.
Kommentit eivät näy vain Pala Vietnamia-blogissa, vaikka olen siellä käynytkin kirjoittelemassa, mistähän se johtunee.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Ajauduin blogiisi googlen kautta.
Asia joka kiinnostaisi, osaatko neuvoa miten varautua pitkille bussimatkoille, että matka olisi mahdollisimman miellyttävä. Eli lähinnä miten itse voi vaikuttaa omaan oloonsa esim. kauan paikallaan istuminen jne. vaatetus jne. Meillä varattuna kiertomatka kevääksi, samasta syystä kuin äidilläsi.
Blogiton Riitta voin antaa sähköposti osoitteen tarvittaessa

Reeban kirjoitti...

Hei, Ja kiva kun eksyit blogiini :) Itse olen aina yrittänyt varoiksi ottamaan mukaan jotain lämmintä bussimatkoille mukaan, hartiahuivi tai neule, koska joskus bussien ilmastointi voi olla aika kylmällä. Tuolla Ranskan reissullamme ostimme mukaan noita kaupoista löytyviä Wasabrödsin "näkkileipä sandwich" ja ne toimivat tosi hyvin suolapalana pitkillä matkoilla jos nälkä yllätti. Myös aina kun pysähdytte on hyvä käydä vessassa vaikkei niin hädättäisikään ja ostaa jotain pientä purtavaa jos ostettavaa löytyy. Vesipullot meillä oli myös mukana bussissa.. linja-autossa jossa me matkustimme, monet vanhemmat ihmiset kävelivät käytävällä välillä ja se onnistui hyvin kun meno oli niin tasaista. Tässä muutama vinkki toivottavasti näistä oli apua ja jos haluat lisää tietoa niin laita vain sähköpostiosoitteesi tulemaan, vastailen sitten lisää :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Kiitos vastauksesta.
Taidan jäädä blogisi vakituiseksi seuraajaksi. T Riitta

Reeban kirjoitti...

Tervetuloa vain seurailemaan tarinoitani, tälle puolelle tulee varmaan taas lisää asiaa kun palaamme takaisin suomeen :)

Hyviä Vuoden alkuja kaikille toivotellen!