Sivut

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Minillä Haaparantaan :)


Päätimme lähteä käymään perinteisellä nuuskanhaku reissulle Haaparantaan. Yllä oleva kapistus toimii kulkuneuvona :) Kyyti on pakettiautoon verrattuna melko erilaista, takamus tuntuu viiltävän maantietä pitkin ja näkyvyys on huomattavasti rajatumpaa. Lujaa silti pääsee koska ainakin kerran peltipoliisi jo kerkesi räpsäyttämään valonsa :) Nyt jatketaan kahvipaussin jälkeen Ruotsin puolelle Nuuskakairan Tukkuun ja Ikeaan :)

Tällaisia kotiinviemisiä saimme mukaamme :)


Ikeasta lähti mukaan punaisia säilytyslaatikoita kirjahyllyymme, sekä P:lle säilytysmappeja, ihanat kesäisen raidalliset isot kylpypyyhkeet, vähän makeisia viereisestä Candy Worldistä ja sitten Nuuskakairan Tukusta tietenkin sitä nuuskaa :) Reissu oli melko pitkä, yhteensä 990km kahden päivän aikana, mutta hauskaa oli ja saimme kaikkea uutta ja kivaa kotiin :)

Ihanan aurinkoisen ilman inspiroimana päätin etsiä auringonkukan siemeniä ja Vaasaan tullessa Prismasta niitä löytyikin. Löysin myös oivan idättämisrasian ja hitsi miten helppoa siemenet oli laittaa itämään. Ei sotkua, ei multaisia sormia (no ihan vähän vain ) helppoa ja kätevää :)


Näin se meni... otin paketin auki ja pohjalta löytyi turvepelletti pyöryköitä.


Turvepelletti palojen päälle tuli vähitellen laittaa noin 4,5 dl lämmintä vettä joka sai pellettirullat turpoamaan ylöspäin.


Kaikki vesi kun oli imeytetty pellettirulliin, piti niihin työntää 2-3 kukan siementä per turvepaakku, mutta koska itsellä oli noita isompia auringonkukan siemeniä, niin laitoin vain yhden per paakku..


Ja sitten vain kansi päälle ja odotellaan :)


Todella helppoa, täytyy nyt vain katsoa tietenkin ensin miten tämä idätyskammio toimii :) Ihana reissupäivä takana ja nyt lötkötellään kotona sohvalla pieni kasa unihiekkaa silmissä :)

Ei kommentteja: