Sivut

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Äitini tekeleitä osa II


Tässä pientä esittelyä äitini nypläys taidoista. Täydennämme vaikka tekstejä vielä lisää kun saan äitini tähän koneen vierelle kertomaan enemmän kuvista. Mutta tässä nyt ensimmäisenä tällainen nypläys tyyny, johon pitsi muodostuu. Kuvio luodaan nuppineuloilla lankoja siirrellen oikeassa järjestyksessä oikealle puolelle työtä. Näyttää itselle ainakin melko monimutkaiselle ja ei varmasti aivan herkähermoisimmalle sovi tällainen pikkutarkka työskentely.

_______________

Here is something my mom is specialized; twiddling ( if it's the right word for it ). Please correct me if the word is wrong, but in the picture below you can find the "billow" you need to use to make some lace. For me, I have to admit, it looks very complicated and I hardly would have nerves to do it myself. But I reckon she is quite good at it :) There is some samples here below..
Tässä seuraavassa kuvassa on sitten pätkä nyplättyä pitsiä, joka on tuleva seuraavaan uuteen laukkuun koristeeksi. Edellisistä kuvista unohtui kertoa, että myös laukut siis oli itse tehdyt alusta alkaen äitini käsityönä.

_______________

Here is a piece of the lace that will become as a decoration to next bag my mom will do.
Tässä alla kuva liinasta lampun alla jonka äitini on tehnyt nypläten sekä lampun reunustaa kiertävästä pitsistä jonka hän teki nypläten.Tässä alla vielä muutama nypläten tehty taidonnäyte....
Toinen äitini lähiaikaisista harrastuksista on ollut kahvipaketeista eri kokoisten laukkujen, koppien ja pussukoiden teon. Kahvipaketteja kun kuluu meidänkin taloudessa jonkin verran niin aina kyläillessa menemme kahvipaketti kasan kanssa äitilleni.

________________

This also one of my mom's hobby... to do different kind's of bags from coffeebags...Tässä vielä muutama esimerkki pikkupussukoista jotka soveltuvat erinäisiä tarkoituksia varten; kynäkotelo, meikkipussi...Itse olen ihaillut kaupoissa sellaisessa valkoisessa kahvipaketissa olevia kahvinpuruja, mutta vielä en ole kehdannut ehdottaa kotona kahvimerkin vaihtoa pelkän valkoisen kahvipaketti- luomuksen takia :)

2 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Siis aivan mahtavia liinoja ja pitsejä. Heti haluaisin ostaa tuollaisen liinan jossa on kuvio tuolla yläreunassa.
Ja nuo kahvipusseista tehdyt kassit ja pussukat on tosi hyvännäköisiä. Äitisi on taiteilijaluonne. Tuo nyplääminen näyttää kyllä vaikealta hommalta, siinä täytyy varmasti olla tarkkana että saa heiteltyä puolia oikein saadakseen kuvion onnistumaan.
Minulle ei taitaisi sopia tuo homma, olen niin tässä ja heti tänne-tyyppi ja liian suuripiirteinen töissäni,hih.

Kivaa päivänjatkoa, menenkin tästä pihamaalle töihin - onneksi ei ole hirveä helle.

Piitis kirjoitti...

Wautsi, aivan mahtavia pitsejä ja liinoja. Nypläys ei ole mun juttuja, on se niin tarkkaa työtä. Äitisi on taitava käsistään.
Kassit ja pussukat hyvännäköisiä myös, mietin että mistä kahvipaketeista on tehty.

Nyt poistun ulkohommiin, aurinko paistaa ja on ihanan lämmin.

Mukavaa viikonloppua!!!!