Sivut

tiistai 8. helmikuuta 2011

Koulujuttuja :)

Olipas pakko tulla tänne vähän tuulettamaan ajatuksiaan. Jossain aiemmassa postauksessa olen kertonut opiskelevani avoimen yliopiston kautta psykologiaa ja juuri hetki sitten aloitin kolmannen kurssin tästä perusopintojen kokonaisuudesta. Tämä kurssi, jota nyt käyn läpi, koskee kognitiivista psykologiaa ja se käsittää ihmisen eri tapoja ymmärtää maailmaa ympärillään. Tähän kuuluu tarkkaavaisuus, aistihavainnot, oppiminen, muistitoiminnot, kieli, ongelmanratkaisutaidot, järkeistäminen sekä ajattelu.


Omaksi harmikseni kurssikirjat ovat englannin kielisiä ja ensimmäisen kirjan kaksi ensimmäistä lukua ovat olleet melkoista biologista hebreaa eri alueista avoissa ja monimutkaisia ammatisanoja joita ei meinaa löytää sanakirjoista :) Apuna on siis ollut tällä tahmaisella alkutaipaleella suomen sivistyssanakirja sekä netissä oleva Wikipedia..

Jotain positiivista kuitenkin tässä opiskelussa on ollut ja kannustimet on löytyneet jo työstetyistä kursseista. Ensimmäisestä kurssista, joka käsitteli ihmisen psykologiaan kokonaisuudessaan (eri kehitystehtäviä vauvasta vaariin), sain arvosanaksi 4 (asteikolla 1-5). Toisesta kurssista, josta en uskonut pääseväni ensi yrittämällä edes läpi ja joka koski ainoastaan psykologisia tutkimusmenetelmiä, sain palautuspostissa heti arvosanan 5 ja kehut päälle kriittisestä tavastani kirjoittaa :) Eli uskon, että tämän hetkinen aihekin minulle aikeaa kunhan pääsen lukemaan asiasta myös muista kirjoista.

Helppoahan tällainen akateeminen opiskelu ei ole kokopäiväisen työn ohella.. Parhaimpana iltana saan luettua 40 sivua, mutta kuten eilen sanakirjat sylissä, sain luettua illassa vain 20 sivua. Tämän kurssin kirjojen yhteissivumäärä lähenee kuitenkin jo sitä 800 sivua. Nopealla laskutoimituksella voi siis ymmärtää miksi opiskelu työn ohessa on hieman hitaampaa :)

Viime kesän alussahan kävin myös Jyväskylän yliopiston pääsykokeissa psykologian opintoihin, mutta sain ensi yrittämällä pisteitä 33 ja 39 pistettä olisi tarvinnut päästäkseen seuraavaan soveltuvuus kokeeseen. Nyt olen puntaroinut mielessäni tämän kesän pääsykokeita ja josko yrittäisin uudelleen, mutta lupasin itselleni, että katson missä mennään sitten kun olen saanut nämä viimeiset 3 kurssia pois alta... lähinnä siis, että kerkeänkö enää lukemaan pääsykokeisiin, ne kun vaativat myös melkoista päntäämistä ja miljoonien eri asioiden muistamista :)

Mutta nyt palaan ehkä hetkiseksi vielä koulukirjojen ääreen ja ensi kerralla ehkä sitten vähän lisää sisustusjuttuja tai käsityöjuttuja tai kokkailuja tai jotain muuta kivaa :) Ensi kertaan siis!

Ei kommentteja: