Sivut

lauantai 13. elokuuta 2011

Mustaviinimarjapensaan lehdet talteen...

Luinpas jostain lehdestä, että mustaviinimarjapensaan lehdet kannattaisi kuivattaa ja murskata teeksi. On kuulemma hyvää ja terveellistä :) Tällaisena itsekokeneena luonnontieteilijänä päätin tietenkin uteliaisuuttani kokeilla kuivattamista.. Artikkelissa puhuttiin myös parista muusta marjanlehdestä joita voisi kuivattaa, mutta en kuolemaksenikaan muista enää mitä ne marjat oli ja mistä lehdestä ylipäätään luin asiasta :) Niin tyypillistä minulta :)


Lehdet sai kuivua uunissa reilut 4 tuntia jonka jälkeen murustelimme lehdet morttelilla pieneksi. Ilmatiivis kippo varmaan säilyttää muruset kuivana ja kuulemma 2-3 viikossa lehtimuruseos saa tiiviissä astiassa aromit vahvemmaksi. Tuskin malttamme odottaa, että pääsee kokeilemaan.. Makeampaa teetä tulee kuulemma vadelman ja mansikan lehdistä, tiedon löysin internetin ihmeellisestä maailmasta kuivumista odotellessa (mökillä olisi vadelman lehtiä...).


Mutta lisäksi tuohon vasempaan palkkiin on ilmestynyt taas uusi linkki koskien ensi talven tulevaa lomamatkaamme Kambodzaan, joten olette kaikki tervetulleita taas virtuaalimatkalle mukaamme :)

Ei kommentteja: