Sivut

lauantai 20. elokuuta 2011

Chilien tuuletus

Viime keväänä siemenistä kasvatettuja chilipensaan alkuja katsellessani tuossa viime viikonloppuna, tuumailin että taitaa olla aika vaihtaa chilit taimenkasvatus purkeistaan isompiin purkkeihin ja uuteen multaan. Olin lukenut jo aikaisemmin millaiseen multaa taimet kannattaisi vaihtaa ja lähi-Prismasta löytyikin kestomultaa, joka sisälsi jo itsellään turvetta sekä kevytsoraa joka keventäisi multaa entisestään ja antaisi juurille tilaa kasvaa ja hengittää :) Ostin muutaman pienen valkoisen muoviruukun, aluset kotona jo olikin ja niin alkoi mullan vaihto... Ja lopputulos oli enemmän kuin tyydyttävä :)


Tämmöisissä turveruukuissa taimet saivat kasvaa kevään ja kesän läpi ja nyt chilit saivat uuden upean ilmeen valkoisista muoviruukuista sekä kevytsorasta joka peitti ruman mullan :)


Ja tässä vielä purkkivertailut vierekkäin... olin pelkkää hymyä :)


Toki taustalla kaihersi vieläkin vähän tieto siitä, että taimia oli alunperin 24kpl ja kesän yli niistä selvisi vain 5kpl :) :) Vähän vielä harjoittelemista tällä viherpeukalolla :) No mullan vaihdon jälkeen chili-taimia pitäisi kuulemma alkaa myös tuulettamaan, että niiden hennot varret vahvistuisivat hennon tuulen liikuttelusta. Joten ei kun alakerran varastoon kaivelemaan laatikoita ja löytyihän se P:n vanha tuuletin... toki hieman pölyisenä. Ja eihän jo valmiiksi pölyistä tuuletin voinut laittaa tuulettamaan upouusia Chili-pensaita, vaan tein kovan työn vielä irrotellen kaikki osat ja pesten ne puhtaiksi pölystä... Nyt Chilit ovat tuulettuneet puhtaan valkoisella tuulettimella jo viikon verran, eikä vielä ainakaan ole olleet moksiskaan myöskään mullan vaihdosta, voivat kuulemma olla kovin oikukkaita joskus ja mököttää pitkiäkin aikoja muutosten jälkeen :)

Tässä nämä " Fabulous Five" jotka selvisivät rankoista kasvuolosuhteista huolimatta kesän yli :)


Kertokaa muuten jos teillä jollakin on orkidea tuntemusta, että miten saan orkideoihini eloa... ovat vuosia sitten pudottaneet kukkansa ja myös kukan varsi kuihtui pois, mutta isot vihreät lehdet jaksavat porskuttaa vuodesta toiseen... pitäisikö minun ostaa yksi kukkiva orkidea "pölyttämään" näitä kahta vai mitä minun pitäisi tehdä?

Vielä muutama ihana perhoskuva joita saimme napsittua kalareissullamme. Ajosillan töyräs oli täynnä kukkivia pensaita ja pensaan kukat taas olivat ihan täynnä perhosia, joten kuvaaminen oli aika helppoa. Tässä muutama näyte :)




(kuvat saa isommaksi klikkaamalla niitä)

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille toivotellen! 

Ei kommentteja: