Sivut

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Pastellivärimaalaus

Jostain alkoi kumpuamaan halu maalata tai piirtää. Aikaisemmin olen piirrustellut lyijykynällä ja viimeksi olen kokeillut akryyylimaalausta. Kait se maalaamisen/piirtämisen halu kumpusi tästä päättömästä työn ja opiskelun täyttämästä vauhdista jonne kaipaisin jotain omaa, jotain itse tehtyä, sellaista mitä sydämeni haluaa tehdä :) Joten ostin maalaukseen ja piirtämiseen liittyvän kirjan joka oli vanhan hevosharrastukseni mukaan oppikirja hevosten maalauksesta.

Kirjaa sitten useana iltana selaillessani aloin kiinnittämään huomiota pastellivärimaalauksiin ja niinhän minä sitten marssin paikalliseen taidetarvikeliikkeeseen ( ei niin hyvää palvelua ) ja ostin myyjän ohjeistamana semmoisia pyöreän muotoisia pehmeitä pastelleja, kovia pastelliliituja ei kuulemma käytetä maalaamiseen?!? Eikä paljon muitakaan tarvikkeita joita olisin tarvinnut....

No tänään kotiin tullessa sitten mieheni oli vapaa päivänään käynyt ostamassa minulle piirrustusalustan (Kiitos siitä isosti hänelle!) ja siitä innostuneena sitten levittäydyin sohvalle papereineen ja liituineen. Halusin jollain kuitenkin ensin luonnostella kuvan paperille (näin kehotettiin tehdä), joten kaivoin vanhat puiset värikynät esiin ja siinä touhutessa yhtäkkiä huomasin, että samaisessa värikynälaatikossa oli myös rivistö noita taidekaupasta kysymiäni kovia neliskulmaisia pastelliliituja. Ja johan alkoi aurinko paistamaan kasvoilla :)

Tässä alla tämän illan tuotos. Tiedän, olen ehkä vähän kriittinen, mutta vieläkin mittasuhteet on vähän vinksallaan. Annettakoon sen nyt kuitenkin anteeksi näin ensimmäisellä kerralla. Tämä piirrustus/maalaus jo auttoi ymmärtämään vähän liitujen käyttäytymistä ja nyt edessä on kattavamman värikokoelman hankinta :)


Se mitä opin ainakin ensimmäisenä oli, että pastelliliiduilla ei kannata maalata tummalla kangassohvalla :) Täytyy ensi kerralle vähän varustautua paremmin noihin sotkuihin :) Mutta nyt iltapuuhiin ja teille kivaa illan jatkoa! Ps. Oli tosi kiva piirtää taas pitkästä aikaa :)

Ei kommentteja: