Sivut

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Virkattu torkkupeitto

Otimpas itselleni pienen urakan viime syksynä kun kuulin mieheni ystävien odottavan vauvaa... halusin heti koittaa tehdä tälle uudelle tulokkaalle torkkupeiton :) Valitsin langaksi Sublime Bamboo & Pearls, jossa on 70 %  bambua ja 30% helmiäisviskoosia.


Valitsin kuvioksi isöäidin neliöt ja yhdistin palat niin, että sauma jäi peiton päällispuolelle. Reunan tein kutoen tuollaista silmukkakuviota ja ulommaisen reunan siistin vielä sitten virkaten normaali silmukoita koko työn ympäri. Tausta kankaaksi valitsin kangaskaupan tädin avulla ohkaisen flanellikankaan, joka tuntui käteen uskomattoman pehmoiselle. Iso kiitos äitille kankaan ja reunuskulmien kiinnittämisestä peittoon sekä miehelleni joka uskollisesti kuskasi minua aina vain uudelleen lankakauppaan ostamaan lisää lankaa peittoon :)

Ainut huoli mitä viimeistelyn jälkeen mieleen jäi oli ajatus siitä mahtoiko torkkupeitto olla tarpeeksi iso :) Lahja oli kuitenkin niin väriltään kuin kooltaankin täydellinen! Nyt kuitenkin joudun hetkeksi pitämään paussia käsitöistä, koska rankka koulukirjojen lukeminen ja virkkaus sai niskat niin jumiin, että pakko antaa lihasten hetken aikaa levähtää :) Uusia ideoita on kuitenkin jo muhimassa mielessä ja niistä lisää sitten taas seuraavalla kertaa!

Kivoja viikonlopun alkuja toivotellen!

Ei kommentteja: