Sivut

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Haku Psykologian Maisteriohjelmaan

Selvän teki.... Koitin ladata tähän kylkiäisiksi kuvaa jotta tekstiäkin olisi kivempi lukea, mutta ei kun ei. Väkisin sitä kuvaa ei nyt vaan tuoda tällä ohjelmalla :) Tarkoitus ei ollut kuitenkaan suinkaan vain manailla elektronisten järjestelmien taitojani vaan oli minulla oikeasti asiaakin...

Olen pähkäillyt tässä jo muutaman vuoden noita psykologian opintoja ja sitä miten ihmeessä pääsisin sitä opiskelemaan. Joku saattaa muistaa aikaisemman kirjoitukseni vuosi sitten kevään pääsykoe tuloksista ja siitä miten tuo kilpailun todellisuus reilun tuhannen ihmisen kesken tiivistyi ihan käsin kosketeltavaksi. Toisaalta peli on reilua, koska pääsykoe on ilmainen ja koe on sama kaikille ikään, säätyyn, sukupuoleen tai varallisuuteen katsomatta, mutta että hakijoita on 1000, niin se nostaa aina myös vaatimustason todella korkealle. Pienillä virheillä on iso vaikutus lopputuloskeen.

No mutta, olen siis pähkäillyt miten ihmeessä pystyn kilpailemaan 1000 hakijan kanssa, varsinkin täysipäiväisenä työntekijänä jolla on lähinnä viikonloput aikaa päntätä pääsykoe kirjoja verrattuna esimerkiski lukion päättäneitä, joilla on rutkasti enemmän aikaa lukea kirjoja. Mutta jottei tämä menisi ihan täysin siihen "minä aina" ja "muut ei koskaa" väittelyyn, niin sain vihdoin vastauksen pähkäilyilleni. Tai ainakin hieman enemmän valoa sinne tunnelin päähän :)

Aika ajoin yliopistot saattavat järjestää maisteriohjelmia, tarkoittaen sitä, että maisterin tutkinnnon jälkeen esimerkiksi työnimikkeessä voi käyttää sanaa Psykologi. Näihin maisteriohjelmiin voi hakea myös vanhalla alemman korkeakoulun tutkinnolla (mikä minullakin on) , mutta ennen hakua suoritettuna täytyy olla myös psykologian perus- ja aineopinnot. Sitten jos sinut katsotaan hakukelpoiseksi, täytyy sen jälkeen osallistua ihan samalla tavalla kevään pääsykokeisiin kuin nuo normaalit 1000 muutakin hakijaa, mutta sillä kertaa kilpailet vain 60-90 ihmisen kanssa (riippuu vuodesta)!!!  Mahdollisuudet on tuolloin jo paljon paremmat...

Mutta ei parane hihkua vielä. Tällä hetkellä koetan suorittaa noita psykologian perusopintoja (25op) ja nekin ovat olleet aika haastavia ja ennen kuin voin tällaiseen maisterinohjelmaan hakea täytyy minun vielä lukea myös psykologian aineopinnot (35op) joka on vielä isompi kokonaisuus kuin perusopinnot... eli voisin sanoa että ainakin kevääseen 2013 täytyy vielä hakua odotella :(  Mutta en aio lannistua, tämä tie jo aukaisi hieman lyhyemmän vaihtoehdon psykologian opintoihin, vaikkei tässäkään tiessä mikään ole varmaa, eikä varsinkaan helppoa :)

Noin, nyt tästä kaikesta uudelleen innostuneena ja yhden TOOOOOSI ison koulutyön palauttaneen, taidankin  sammuttaa koneet ja aparaatit sekä alkan silmäilemään kahta jäljellä olevaa tehtävää :)

Oikein mukavaa Juhannuksen odotusta kaikille ja toivotaan ettei aivan koko Juhannusta sataisi :)

2 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Hiki tuli jo tekstiä lukiessa mulla :)
Hattua nostaisin jos sellainen olisi siun suorituksille.
Nähdään torstaina jos nähään :)

LENNU kirjoitti...

Hei muista ottaa se elokuva mistä teit postauksen!!! Mä voisin tehä kinuskikastiketta, vähän mansikoita ja hyvää juomaa :)