Sivut

maanantai 31. toukokuuta 2010

Tuherrusta pensselillä

Olen pienestä pitäen piirtänyt lyijykynällä kuvia ja tarkkoja kopiota erilaisista kuvista. Vasta muutama vuosi sitten päätin koittaa maalaamista väreillä. Tämä yllä oleva akryylimaalaus syntyi 2005 vanhan hevosharrastukseni innoittamana. Halusin kokeilla maalata pitkästä aikaa hevosen, joita olen siis nuoruudessani maalannut varmaan satoja tuhansia piirrustusvihkoihin ja koulukirjojen sivuille :) Mittasuhteet eivät aivan ole kuvassa kohdallaan, sen verran ruosteessa oli kylmiltään pensselillä maalaminen.. Hevosen haluaisin piirtää vielä myös lyijykynällä, jolloin piirteistä saisi tarkkoja ja varjostuksista vahvempia ja häivytysten rajoista huomaamattomampia. Ehkä joku kesäinen päivä otan mustavalkoisen lyijykynä piirroksen jostain jalosukuisesta hevosesta haasteekseni :)


Vuosia vierähti töiden ja kouluhaasteiden parissa, mutta viime keväänä innostuin ikuistamaan minun ja mieheni kädet kankaalle. Voitte kuvitella, että pienen yksiön lattia ja lähikaapit olivat täynnä eri värisiä roiskeita, vaikka lattia olikin melko leveältä alueelta vuorattuna sanomalehdillä. Hauska taulu odottaa vielä kehystystä ja itse haluaisin sen lasi suojukseen, mutta täytyy käydä ensin arvioimassa mikä taululle tulisi hinnaksi.


Jossain vaiheessa toivoisin voivani yhdistää harrastukseni jollain tavalla työhöni.. ( tai mahdolliseen tulevaan uraani, josta kerron kohta puoliin enemmän ). Mikä olisi parempaa kuin maalailla taivaanrantoja omalla rantatontilla, jossa ajatukset lepäisivät liplattavissa aalloissa ja kevyessä kesätuulen henkäyksessä. Toisessa kädessä pensseli ja toisella kädessä pieni maalipurnukka... Tätä taitoani koetan pitää yllä aika ajoin ja koittaa josko taito on vielä tallella. Aika vain ei meinaa riittää kaikkeen lempipuuhaan :)

2 kommenttia:

heicu kirjoitti...

Aivan mahtavia töitä! Upeita! Jatka vaan kättesi parissa askartelua, tulokset huokuvat taitoa ja tunnetta parhaimmillaan!

LENNU kirjoitti...

Kaunis runo tuulentytöstä ja hyvä on tuo toinenkin kirjoitelma, - upeita töitä olet maalannut kertakaikkiaan.
Minä voisin tehdä postauksen keskeneräisistä töistä pihalla, hih. Niitä kyllä löytyy joka nurkalta. Hartiahuivista tulee upea!

Aurinkoa päiviisi!