Sivut

tiistai 25. toukokuuta 2010

Äitini tekeleitä

Oma innostukseni käsitöihin kumpuaa varmaan siitä, että olen kasvanut lankakerien ja kutimien keskellä. Äitini on ammatiltaan ompelija ja on ikänsä tehnyt vaatteita, kutonut langasta mitä upeampia luomuksia ja sisustanut kotiamme omilla tekeleillään... Päätin ottaa äitini tekeleitä mukaan Blogiini ainakin siihen asti kunnes hän innostuu itse luomaan oman bloginsa :)

Tässä alla ensimmäisenä äitini tekemät virkkaukset; liina purkin alla sekä purnukan kaulus. Itse Purnukan olemme ostaneet mieheni nuuskanhaku reissulla Haparannasta. Heti ruotsin puolelle ajettaessa rajan takana on iso kauppakeskus, jossa on esim. Ikea ynm. ja siinä samaisessa rakennuksessa on myös iso karkkikauppa, jossa löytyy myös useita ruotsin laivoilla myytäviä karkkeja. Ja tästä kaupasta löytyi tuollainen ihanan muotoinen karkkipurkki, teippauksineen ja kaikkineen, joten putsasin purkin ja kysyin josko äitini osaisi taikoa jonkun hienon kauluksen purkeille ( niitä on tällä hetkellä 3kpl )...Seuraavassa kuvassa näkyy äitini viimeisin innostus; laukut!

Tässä alla olevassa lähikuvassa näkyvän pitsireunuksen äitini on itse nyplännyt.


Laitan tähän alle vielä myös toisen esimerkin hänen nypläämällä tekemästään laukun koristeesta.Ja tähän alle vielä kuva itse laukusta... en saanut aivan mahdutettua kuvaa koko laukkua solkineen, mutta seuraavat kuvat täytyy ottaa vähän tarkemmin :)


Tässä muutama esimerkki äitini kädentaidoista ja laitan tuota pikaa lisää kunhan kerkeän :) Nämä Äitini tekeleet löytää helposti sivupalkista tunnisteen " Kätevästi Käsillä" alta.

2 kommenttia:

heicu kirjoitti...

Ihania taidonnäytteitä <3 kauniita

LENNU kirjoitti...

Onpa tosi ihania nuo laukut ja tuo pitsi siinä reunassa on upea.

Tuo "kauluri" on kiva idis koristaa purkkia, persoonallinen, minä vaan sitaisen sitä iän ikuista pitsiä purkkien suulle, tai no onhan mulla kolmessa purkissa "hatut", muttta yleensä se pitsi.