Sivut

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Kesäistä Pyöräilyä...


Aina kevään kynnyksellä meillä on mieheni kanssa ollut tapana haaveilla pyöräretkistä. Ainut huono puoli asiassa on ollut vain pyörien puuttuminen. Tänä keväänä sitten kaiken haaveilun jälkeen päätimme marssia pyöräkauppaan ja ostaa pyörät.

Ajatuksissa oli hankkia pyörät jotka soveltuisivat niin maastoajoon kuin asfaltillakin ajoon ja sopivat löytyivät Bikeplanetistä Nishiki malliset Hydridi pyörät. Ja täytyy myöntää, että en ole tainnut hyvällä pyörällä vielä tätä ennen pyöräilläkkään, sen verran kevyttä oli poljenta ensimmäisellä pyöräreissulla.

Kolme ensimmäistä kertaa sattuivat olemaan kaikki pituudeltaan n. 15 km pituisia, mutta tänä lauantaina teimme vähän pidemmän reissun. Lähdimme ajamaan Jyväskylän rantaväylän vierustaa Keljonkankaan Prismalle päin, sieltä käännyimme Petäjävedelle vievälle maantielle. Ja erinäisten pitkien ja loivien ylämäkien jälkeen olimme valmiit parkkeeraamaan pyörät hetkeksi ja pitämään pienen evästauon. Risteyksessä mistä käännyimme Palokan Prismalle päin oli pieni bussipysäkki ja pyörät parkkeerattua istahdimme heinän peittämälle pientareelle nauttimaan auringon paisteesta. En muista koska olisin viimeksi istunut tien pientareella ja paistatellut päivää, luultavasti lapsena viimeksi! Eväänä meillä oli perinteistä suomalaista kiviuuni ruisleipää, vettä ja mustaherukkamehua, sekä omenan viipaleita.. voiko eväät enempää perisuomalaiset olla! Pysähdys tuli tarpeeseen, neste- sekä energia tankkaus oli tosiaankin hyväksi, takana kun oli jo tuo 15 km.

Ihanan aurinkoisen levähdys hetken jälkeen jatkoimme matkaa. Pienempää tietä Palokkaan päin ja omalla kohdallani yksi äkkijyrkkä mäki selätti minut ja jouduin hetken matkaa taluttamaan pyörääni mäen huipulle. Reisulihakset huusivat hoosiannaa, mutta muuten oli täysin pirteä olo. Palonkan Prismalta ajelimme 4- tien vierustaa takaisin keskustaan päin. Melkein viimeisessä alamäessä Seppälän Prisman takana, tunsin että takakumini muljahti kummasta, mutta en heti kiinnittänyt enempää huomiota asiaan. Emme kuitenkaan päässeet kuin hetken matkaa eteenpäin kun huomasin, että takakumini oli puhjennut (kotona huomattiin olutpullon sirpale takakumissa) . Joten toisen kerran tällä reissulla nousin pyörän selästä alas ja talutin pyörää viimeisen kilometrin kotiin. Koti ovella pyörien mittarit näyttivät lopulta 31,5 km ja voitte vain kuvitella, että oli vähän kuitti olo :)

Mahtava ajomatka ja aivan ihana hetki eväitä syödessä auringon paisteessa tien pientareella! En olisi osannut parempaa lauantairetkeä kuvitella :)

Pyörät ovat toimineet kuin unelmat ja palvelu BikePlanetissä on ollut todella hyvää! Suosittelen pyöräkaupoille aikoville lämpimästi! :)

4 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Hienot on pyörät ja varmasti on polkeminen kevyempää tuollaisella kuin vanhalla "mankelilla".
Teille tulikin sitten ihan kunnon lenkki ja onneksi pyöränkumi puhkesi vasta viimeisellä kilometrillä eikä jossakin pitemmällä.
Kannattaa ottaa paikkuusetti mukaan, jos vaikka tartteis toistekin.
Oli sitten vanha tai nuori, niin ne eväät ovat huippukohta retkessä, eikö?

Iloisia pyöräilyretkiä!

Reeban kirjoitti...

Kyllä ehdottomasti, eväsretki oli paras kohta ja luojan kiitos kumi puhkesi vasta loppumatkasta. Polkeminen on tosiaan vaivatonta ja sen takia varmaan jaksaakin niin hyvin polkea pitempääkin matkaa.

Innolla odotellen seuraavaa matkaa :)

heicu kirjoitti...

Pyöräily on tosiaan aika mahtavaa hyvällä säällä! Muistan, kun taannoin ystävieni kanssa oli tapana polkea Heinolasta Pertunmaalle mökillemme, kilometrejä tuli yhteen suuntaan noin 50. Yövyimme mökillä ja kävimme rannalla ja sitten seur. päivänä poljimme takaisin kotiin. Aivan superia reissuja ovat olleet! Niitä kaiholla kaipaan.
Ja kohokohtahan oli Kuortin ABC, jossa kas kummaa, evästimme ja ostimme hiukopalaa mökille vietäväksikin.
Meillä tosin oli vanhat fillarit, kyllä matka niilläkin taittui. Mutta todella kannattaa arvostaa, kun on hyvä fillari alla, matka on jotenkin jouhevampaa.

Reeban kirjoitti...

Voih, kesämökille pyöräily on kyllä vielä erikseen huippu ihanaa, siinä on mukana aina ihan oma tunnelmansa... Olisipa mökki joka olisi pyöräretken päässä, oma mökkimme länsirannalla on kuitenkin reilun 100km päässä ja se on ehkä vielä tällä kunnolla liian kaukana :) Mutta mökin lähialueilla olisi varmasti mukava pyöräillä jos pyörät ensin kuljettaa mökille. Pyöräilyn jälkeen olisi ihana laittaa rantasauna lämpeämään ja istua saunatuvan portailla ja ihailla laskevaa ilta-aurinkoa... syvä huokaus :)