Sivut

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Virkattu Tiskirätti


Tässä viimeisin "valmistunut" tuote.. Novitan Bambu langasta virkattu tiskirätti. Tein ensin 40 aloitussilmua ja sitten virkkasin tavallista silmua koko työn läpi, aina kääntäen työn toisinpäin kun pääsin rivin loppuun. Virkkuukoukku oli 4 ½.

Rivin päissä ennen työn kääntämistä virkkasin aina yhden ylimääräisen silmukan ja näin sain työhön hienon tasaisen reunan. En tiedä miten se oikeaoppisesti tehdään, mutta pähkäilin että näin se ainakin toimi hyvin. Se mitä olisi pitänyt tehdä toisin, oli eri värisen rivin lopussa jättää lanka odottamaan seuraavaa riviä, näin ei olisi ollut niin paljon päätettävää jälkeenpäin.

Lopuksi virkkasin tiskirätille vielä reunuksen pylvästyyliin ja lopputulos oli aika siisti. Ainakin omasta mielestäni. Tiskirätin pintä on ihanan pehmoinen, jos en sanoisi jopa vähän "öljyisen" tuntuinen. Konkreettisesti testattuna, rätti ilmi itseensä hyvin pöytätasolla olevan veden, joten ihan toimiva tosiaan myös tällaisissa koskeissa töissä. Värit ovat tietty aika vaaleat, eli voisin kuvitella, esim. porkkanan kuorimisesta tiskipöydälle jääneen veden hieman värjäävän rättiä, mutta aika näyttää miten kestävää lajia rätti on. On se nyt ainakin persoonallinen, eikä samallaisia löydy joka kaupan hyllyltä :)

Tiskirätti oli melko helppo tehdä ja itse virkkasin sen yhden iltapäivän aikana. Joten suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

2 kommenttia:

LENNU kirjoitti...

Moikka!
Kivan näköinen tuli tiskirätistä, mieluiten tuollaista heiluttelee keittiössä kuin niitä perinteisiä sifonetteja. Eikös tuon voi pestä pesukoneessakin?

Joko tilkkupeittoa olet aloitellut?

Ihanaa alkavaa uutta viikkoa!

Reeban kirjoitti...

Tuo virkattu versio tosiaan toimii, mielenkiintoista nähdä miten kestävä se on :)

Tilkkutäkkiä ei ole vielä muuta alulla kuin se mitä olen virkkaamalla aloittanut, seuraavaksi voisin laittaakin siitä postauksen..

Kesäisen sateista alkuviikkoa toivotellen!